Wie is Jentel?

Leer Jentel nog beter kennen!

Daar gaan we dan, mezelf voorstellen. Iets wat ik kort doe op mijn website onder het kopje ‘Jentel’. En je ziet op de hele website mijn persoonlijkheid terug. Zoals dat ik een grote liefde voor koffie heb, dat ik een kat heb en ik ben creatief aangelegd. Maar echt echt voorstellen, dat heb ik nog niet gedaan. Dus bij deze. Ik zat te denken aan wat de leukste manier is om mezelf voor te stellen, want er zijn zoveel opties om dat te doen. Dus voor wat inspiratie heb ik even mijn grote vriend Google gebruikt. En na wat speuren had ik nog steeds geen inspiratie, want de kreten: “wees creatief, wees authentiek, schrijf met passie en personal branding” hielpen niet. Dus op naar YouTube en mijn favoriete werkmuziek aangezet, Chillhop (Chillhop is een mix tussen hiphop en jazz). Als je mijn muzieksmaak wil ervaren en een optimale beleving van mijn blog wil krijgen dan kun je op de link klikken: https://www.youtube.com/watch?v=_OkvnfzL93o

 

Chillhop heeft op YouTube ook fantastische animaties erbij gemaakt, die echt verslavend zijn om naar te kijken. Dus als je snel bent afgeleid door leuke filmpjes, dan zou ik het opzoeken op Spotify.

ChillHop

Als we het dan toch over muziek hebben, dan kan ik jullie gelijk vertellen dat ik veel muzieksmaken heb. Als ik werk dan werk ik graag met Chillhop, Jazz en techno, waar niet in gezonden wordt, want dan word ik echt te veel afgeleid. Ik vind sing-a-song writes ook heel fijn om naar te luisteren, denk aan Jonathan Jeremiah. Nederlandse zangers kan ik ook zeer waarderen, denk aan Marlijn Weerdenburg of een echte meezinger als Marco Borsato of Guurs Meeuwis. Als laatst en voor de meeste mensen toch wel verschrikkelijk, maar ik kan er helemaal in wegdromen en dat zijn musicalnummers zowel Nederlands als Engels. I love them!

Kunstenaar

Iets verder terug in de blog had ik het over de fantastische animaties bij de ChillHop muziek. Ik ben er echt fan van als er muziek of een verhaal wordt ondersteund door animatie of plaatjes. Zelf ben ik geen geweldige kunstenaar, maar als ik aan het luisteren ben naar een verhaal dan maak ik altijd doodles (kleine tekeningetjes) aan de zijkant van mijn papier. Als ik aan het schrijven ben – zoals de blogs- dan zie ik het ook helemaal voor mij wat ik aan het schrijven ben, naast dat ik de letters op het beeldscherm zie verschijnen hahah. Daarnaast kijk ik ook heel graag films en series, mijn favoriete genre is dan toch de lekkere kleffe en altijd goed eindigende romkoms. Het maakt mij niet uit of ze Nederlands, Engels of Duits zijn, als ze maar niet worden nagesynchroniseerd wordt.

Foto’s

Als ik naast tekenen echt creatief wil zijn, dan ga ik met mijn fotocamera op pad. Het liefst schiet ik portretten in de natuur. Samen met een vriendin bedenken we van tevoren een plek en/of sfeer die we willen nabootsten en dan gaan we die plek opzoeken. De uitdaging die ik hierin zie is, om iemand te portretteren zoals diegene echt is in een omgeving die diegene niet kent.  En dat doe ik met een analoge camera –dat is nog met een ouderwets rolletje erin-. Ik kan onwijs genieten van het eindresultaat die niet perfect is. Ik schoot eerst digitaal, maar daar merkte ik dat mijn perfectionisme onwijs naar boven kwam en dat geen enkele foto meer goed genoeg was. Nu ga ik uit van mijn omgeving –daarom vind ik in een studio foto’s maken minder leuk-, van het licht en van mijn kunnen om de camera te bedienen. Het is altijd afwachten hoe de foto’s gelukt zijn, maar het is elke keer weer een cadeautje.

Hier poseer ik met vol trots samen met mijn olympus trip!

Heup blessure

Als ik mijn leven zo bekijk ben ik een bezig bijtje en ik ben altijd opzoek naar uitdagingen. Ik denk daarom ook dat ik ondernemer ben, omdat dan elke dag wel een uitdaging is. Ik heb voor mijn hbo-opleiding CMV (culturele en maatschappelijke vorming, Social Work) nog een mbo-opleiding gedaan. Dit was de acteursopleiding. Hier heb ik veel mogen beleven en hier kwam ik er ook achter dat ik niet mijn leven op de planken wilde besteden, maar dat theater een grote passies is en graag met de productie aan de slag ga van een theatervoorstelling. Dit ben ik sinds vorig jaar weer gaan doen. Tijdens de acteursopleiding ben ik geblesseerd geraakt aan mijn heup. Eerst wist ik niet wat er mis was, maar mijn heup deed de hele dag pijn en als ik opstond of een bepaalde beweging maakte dan zat hij vast. Doktoren en fysio’s wisten niet wat er precies aan de hand was. Tot ik vorig jaar ben begonnen bij een Personal trainer. Onder zijn begeleiding is mijn onderrug en bekken weer sterk geworden, waardoor ik van de dagelijkse pijn af ben. Daarom sport ik nog steeds onder begeleiding met onwijs veel plezier. Dus nu met de Corona crisis vind ik het extra lastig dat ik niet echt kan sporten en om mijn beweging te pakken, want ik zit nu meer dan ooit stil op een stoel. Met het sporten ben ook gaan ervaren dat sporten onwijs belangrijk is voor zowel je mentale- als fysieke gesteldheid.

Burn-out

Nu we toch wat dieper op het stuk ingaan waar ik vandaan kom, kan ik je vertellen dat ik graag alleen ben. Op deze manier kom ik echt tot rust. Ik ben heel sociaal en ik vind het fijn om vrienden om mij heen te hebben, maar als ik niet 1 dag in de week voor mezelf neem, dan ben ik snel afgebrand. Dit heeft met verschillende dingen te maken. De belangrijkste is dat ik in 2014 een burn-out heb gehad. Ik was toen als au-pair in Engeland, er was veel “mis” en ik liep tegen mezelf aan. Voordat ik naar Engeland ging was ik 7 dagen van huis en druk met werk, vrijwilligerswerk en school. In Engeland had ik veel vrijetijd en was ik op mezelf aangewezen. Toen kwam de klap, ik sliep veel en als ik wakker was wilde ik eigenlijk nog meer slapen, voor het eerst in mijn leven had ik heimwee en ik wist niet wat ik eraan moest doen. Dat was het moment dat ik veel veranderingen heb doorgevoerd. Ik ben naar huis gegaan -8 maanden eerder dan gepland- en ik ben op adem gekomen. Vanuit hier ben ik weer terug gekrabbeld en heb ik mezelf écht leren kennen in wie ik ben en wat ik wel en niet wil in het leven. Dit is de grootste drijfveer geweest om Jentel Daniecke op te zetten. Ik wil andere laten zien waar zij goed in zijn, hoe ze dat kunnen toepassen, hoe ze moeten omgaan met hun energie en om hun een burn-out te besparen 😉. Dit is natuurlijk de zeer korte versie van hoe ik in en uit mijn burn-out ben gekomen, maar dat lange verhaal is voor nu niet van toepassing.

Zo voelde ik mij dagelijks
Dit liet ik zien op mijn sociale media

Notendop

Dit is in een notendop van wie ik ben. Mijzelf voorstellen in een vorm van deze blog lijkt nu niet heel origineel, dan daag ik je uit! Ik heb mijzelf voorgesteld aan de hand van 8 innerlijke kwaliteiten die iedereen bezig. Kun jij deze van mij vinden? En wil jij weten welke kwaliteiten er bij jou meer aanwezig zijn, dan bij andere? Stuur mij een bericht of reageer hieronder en dan ga ik het voor jou in kaart brengen.

 

Heb je vragen? stel ze gerust!

Liefs…