We hebben ze allemaal!

Jij hebt net weer andere dan ik, of we hebben wel dezelfde maar in verschillende maten

Jij hebt net weer andere dan ik, of we hebben wel dezelfde maar in verschillende maten.

We gebruiken ze ook allemaal net wat anders en dit komt weer door de verschillende die bij elkaar passen. Of juist niet en gaan we ermee oefenen zodat het wel weer past.

Weet jij waar dit over gaat?

Als mensen zijn we heel verschillend en toch hebben we super veel overeenkomsten. We zijn uniek van ons zelf, omdat we allemaal net wat andere situaties meemaken waar uit we lessen halen. En deze lessen zetten we in om ons zelf te verbeteren. En we verbeteren altijd onze vaardigheden. Maar je hoort mij altijd praten over kwaliteiten, wat is dan het verschil?

Ik heb het even kort op een rij gezet:

Verschil tussen vaardigheden, kwaliteiten en talenten

Vaardigheden zijn dingen die je doet en opdoet in je leven. Je oefent ermee en hierdoor word je vaardigheid beter. Denk aan tekenen, door heel veel te tekenen verbeter jezelf en het kan zelfs zo zijn dat je er heel goed in wordt en er je werk van maakt.

Je hebt ook kwaliteiten, hiermee word je geboren en ze worden ook wel gezien als karaktereigenschappen. Het zijn namelijk dingen je doet in het leven die als vanzelf gaan, vaak stoppen we deze weg, omdat we vaardigheden aan het leren zijn. Wanneer je met je kwaliteiten aan de slag gaat en deze gaat verbeteren kun je nog beter worden in je vaardigheden. Denk aan dat je goed kunt samenwerken, als je deze kwaliteit in je hebt en je verbeterd de vaardigheid communiceren, dan kun je hier in je werk bij merken dat het je geen energie meer kost, maar energie gaat opleveren.

En als laatste heb je ook nog talenten, dit zijn vaardigheden waarmee je bent geboren en al gelijk goed in bent, wanneer je je talenten nog verder gaat door ontwikkelen dan kun je gaan uitblinken, denk aan de topsport.

 Talenten en kwaliteiten liggen dicht bij elkaar. Dus als je denkt ik heb geen talent, omdat andere altijd beter zijn dan ik. Kijk dan naar de kwaliteiten die je hebt en ga deze verbeteren, dan heb je het talent er niet voor nodig en kom je ook daar waar je wil zijn.

Waarom ik graag met kwaliteiten werk, is omdat iedereen ze heeft. En iedereen kan ze verbeteren of opnieuw herontdekken.

Wil jij ook weten waar je kwaliteiten liggen?

Doe dan de innerlijke kwaliteiten analyse en kom er in een uur achter waar je innerlijke kwaliteiten liggen en hoe je deze kunt gaan inzetten in je werk of met je planning. Want als we ons zelf beter leren kennen, kunnen we ook gerichter aan het werk.

Heb je vragen? stel ze gerust!

Liefs Jentel