30 en starten met coderen – 10

Hoi! Leuk dat je er weer bent, of misschien is dit wel de eerste blog van mij die je leest. Welkom in mijn IT-dagboek. Waarin ik je helemaal meeneem in de wereld van switchen van beroep. De winter is er en mijn winterdip is ook binnengewaaid zo vlak voor kerst! Pak er maar een heerlijke kop thee of koffie bij en ontspan. 

Cursus en telefoongesprekken

Dinsdag

Vandaag weer de cursus in gedoken, en het is zo fijn om te merken dat ik, omdat ik al eerder met JavaScript heb gewerkt en een beetje Java begrijp, snel kan doorgronden wat sommige opdrachten inhouden. Alleen omdat PHP een andere taal is, ben ik wel veel aan het zoeken naar de juiste commando’s. Maar dat ik al begrijp wat ze willen, voelt weer als een kleine overwinning!

Ook heb ik een telefoongesprek gehad met Talent&Pro over een traineeship. Dit is echter meer gericht op de business- en datakant. Dat had ik niet helemaal door toen ik mijn sollicitatie verstuurde. Maar er zijn wat links verstuurd, en nu ga ik onderzoeken of data misschien wel een geschikte richting voor mij is. Python en Excel zijn daar belangrijk, en gelukkig begrijp ik Python al een beetje en is Excel een van mijn favoriete programma’s. Maar is het creatief genoeg en kan ik er mijn ei in kwijt? Dat is het onderzoeken waard.

Vooruitgang

Woensdag en donderdag

Deze dagen stonden in het teken van leren en ontdekken. PHP wordt steeds vertrouwder, evenals werken met de terminal. Super gaaf! Al loop ik soms nog vast, maar dat hoort natuurlijk bij het leerproces. Ook ben ik begonnen met HTML/CSS bij Bitacademy. Hier heb ik al wat meer ervaring mee, en soms moet ik echt lachen om mezelf. Dan denk ik, wat willen jullie nou? En dan ben ik veel te ingewikkeld aan het denken, omdat ik al een idee heb van de mogelijkheden. Dus even terug naar de basis en gaan met die banaan.

Interessant gesprek

Vrijdag

Weer een gesprek gehad, nu bij Young Coders. Zij verzorgen ook traineeships, maar meer gericht. Je schrijft je dus in voor een specifieke functie en gaat dan met een opdrachtgever aan de slag. Hierdoor krijg je al gerichtere lessen en kun je het gelijk in de praktijk brengen. Helaas hebben ze momenteel geen plek, maar ik kreeg het advies om eerst de online cursus af te ronden vanwege de selectieprocedure. Deze bestaat uit een programmeertest in een taal naar keuze, waarbij je het eerste onderdeel moet halen om door te gaan naar het tweede, meer diepgaande deel. Als je slaagt voor het eerste onderdeel, volgt een game waarin je brein wordt getest! Spannend! Ze kijken dan of je profiel bij hun organisatie past, en vervolgens volgt een tweede gesprek. Dit maakt de selectie nog spannender, maar voor mij is dit beter dan een assessment met 40 seconden per vraag. Dus nog even oefenen en dan de selectieprocedure starten.

Het blijft een wervelende reis! 🚀

Tot snel❤

Liefs Jentel