30 en starten met coderen 14: eerste week overleefd

 Hallo daar ☀️! Wat een weekje was dit zeg, en dat is een understatement! Mijn hoofd op de foto zegt eigenlijk al genoeg! Dit was een week van koffie, overuren in mijn hoofd en geen idee meer waar ik kijken moest. En aan de andere kant kan bijna niet geloven dat mijn eerste week er al op zit. Het voelt alsof er een hele maand voorbij is gevlogen, maar nee hoor, het was echt maar een week. Laat me je meenemen wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen dagen!

Woensdag

Begon met een knaller: de introductiedag met alle nieuwkomers. Met 14 verse gezichten in totaal, variërend van stagiaires tot IT-specialisten, advocaten tot juridische secretaresses. Een super leuke mix! Het was een dag vol presentaties, een overheerlijke lunch en natuurlijk het uitpakken van onze nieuwe laptops en telefoons. Nou ja, behalve voor mij dan, haha! Ik moest mijn spullen zelf in orde maken, maar dat was stiekem een goede test voor mijn skills.

Donderdag

Was het tijd voor mijn eerste echte werkdag op kantoor. Ik heb de hele dag meegekeken, meegelopen en mijn handen uit de mouwen gestoken. Bestellingen uitpakken, toetsenborden en muizen ordenen, you name it! En natuurlijk: lekker lunchen en heeel veel nieuwe gezichten leren kennen, want naast mijn vaste colleg’s ontmoet ik ook het hele kantoor waar ongeveer 400 man in werkt. Dus ik heb nog wat nieuwe gezichten te gaan!

Vrijdag

Vrijdag was een halve dag, en mijn inwerkende collega was vrij. Dus daar stond ik dan, overgeleverd aan de mannen! Gelukkig waren ze super behulpzaam en heb ik veel kunnen leren. Iedere collega op de afdeling heeft namelijk zijn eigen expertise. Dus je hoeft het niet allemaal te weten en je hoeft alleen maar de juiste persoon aan te tikken. Teamwork makes the dream work! In de middag kreeg ik een communicatie training vanuit het traineeship. Belangrijkste les hieruit is, vraag altijd door, zodat je de volledige informatie hebt.

Maandag en de rest van de week…

Maandag ging ik weer fris van start na het weekend. Dieper de stof in duiken en mijn eerste opdrachten uitvoeren. Oefencalls, om te wennen aan de vragen die binnenkomen bij de servicedesk. En weet je wat? Het verbaasde me hoeveel ik al wist!

En zo ging het door op dinsdag, woensdag en vrijdag. Meekijken met calls, trainingen volgen en verdwalen in het gebouw (ja, echt waar!). Wat ik zo gaaf vind aan deze baan? De betrokkenheid en warmte van mijn collega’s. Ik voel me echt welkom!

Maar eerlijk is eerlijk, mijn hoofd zat aan het einde van de week propvol met nieuwe informatie. Ik dacht eerst dat ik alles moest onthouden, maar al snel besefte ik dat dat onmogelijk was. Dus vanaf donderdag zei ik tegen mezelf: “Wat blijft hangen, blijft hangen.” En zoals een wijze collega zei: “Wees lief voor jezelf.” En dat is precies wat ik ga doen.

Dus onthoud: wees lief voor jezelf en geniet van het avontuur! 🚀✨

Tot snel❤

Liefs Jentel