30 en starten met coderen – 11

2024 is alweer volop in beweging en terwijl de sneeuw buiten valt, realiseer ik me dat ik helemaal vergeten ben om de laatste blog van 2023 online te zetten! Gelukkig staat deze inmiddels mooi op zijn plek, maar dat geeft wel aan hoe chaotisch het nieuwe jaar voor mij begon.

En zoals je gezien heb komt ook deze blog later dan gepland online, want het inmiddels sneeuwt niet meer helaas. Gelukkig schijnt wel de zon. Je leest hier een korte recap van heel januari! Veel plezier

Praten, praten en ontdekken

Gelukkig begon het nieuwe jaar ook heel mooi, met gesprekken voor de traineeships bij Neomax en EVG start. Deze gesprekken verrasten me enorm, omdat ze niet helemaal overeenkwamen met het beeld dat ik had van hoe ik de IT binnen wil komen, namelijk direct beginnen met coderen.

Een belangrijke les die ik vorig jaar heb geleerd op mijn weg naar de IT, is dat je soms je perspectief moet veranderen. Ik heb opgeschreven wat ik graag wil en wat ik al doe, en door de online cursus van BitAcademy besefte ik dat ik het technische aspect, zoals coderen en bouwen, echt heel leuk vind. Maar na een paar dagen mis ik toch weer het menselijke aspect. In de gesprekken met Neomax en EVG Start werd duidelijk dat afwisseling en samenwerking met anderen voor mij essentieel zijn.

Neomax en EVG Start bieden juist de perfecte combinatie van technische en menselijke aspecten in hun traineeships. Neomax richt zich op service en beheer binnen de IT, terwijl EVG Start opties biedt zoals business, analist of applicatiebeheer, waarbij de laatste twee iets technischer zijn.

Het blijft me verbazen hoe je jezelf leert kennen door open gesprekken te voeren en echt te zeggen wat je wel en niet wilt. Dit stelt je in staat om te ontdekken wat echt voor jou werkt, in plaats van simpelweg de menigte te volgen

En wat heb ik uiteindelijk gekozen? Dat lees je volgende week, die komt wel op tijd! Beloofd!

Tot snel❤

Liefs Jentel