30 en starten met coderen – 12

Hoi! Vandaag ga je een echt persoonlijke blog lezen. In deze blog neem ik je mee in de doolhof van keuzes maken. Van het omgaan met onzekerheid tot het volgen van mijn intuïtie, ik deel mijn ervaringen en inzichten terwijl ik keuzes moet maken over de toekomst. Ontdek hoe ik uiteindelijk de juiste weg vond in mijn zoektocht naar een traineeship in de IT, en laat je inspireren om zelfverzekerd keuzes te maken die bij jou passen. Veel leesplezier!

Worstelen met kiezen

Kiezen, wat kan dat moeilijk zijn! Vooral als je niet goed weet wat je te wachten staat. Dat is vaak het geval bij belangrijke keuzes en als er een veiligere optie is, kiezen we snel daarvoor. Want onzekerheid vinden we immers niks als mens zijnde. Of je bent een thrill-seeker, die vindt dat juist geweldig.

Voor mij is kiezen op belangrijke momenten altijd verschrikkelijk. Ik ga helemaal in mijn hoofd zitten, weeg alle voors en tegens tegen elkaar af en dat doe ik dan ook 5 keer op een dag, wekenlang, zonder echt een besluit te nemen. Alleen door geen besluit te nemen, sta je in een soort wachtstand terwijl je ook verder wilt.

Dit is wat de afgelopen week/weken een beetje aan de hand was. Ik zat vast, vast in mijn hoofd en mijn lichaam. En hoe kun je dan een keuze maken? Eigenlijk niet! Gelukkig heb ik fijne mensen om mij heen die mij goed kennen en mij daarbij helpen.

Filosofies zoeken naar dé richting

Vroeger maakte ik altijd een keuze op basis van voors en tegens. Lekker in mijn hoofd blijven, want dat voelde op dat moment veilig. Maar nu ik ouder ben, moet ik ook keuzes maken waar ik echt blij van word. En dan is de vraag, kun je keuzes maken die je gelukkig maken als je alleen functioneel denkt?

Nee, absoluut niet! Want dan kom je precies in dezelfde cirkel terecht waar je al een tijdje in zit en juist uit wil.

Dat ik de IT in wil, voel ik in elke vezel van mijn lichaam! Alleen hoe, dat is de grote vraag. Nu is dat een groot avontuur waarbij ik erachter kwam dat een traineeship binnenkomen via een assessment geen succes is! Lees hier alles over in deel 6 van mijn IT dagboek!

Neomax en EVG Start zijn twee traineeships die geen assessments doen, maar veel gesprekken met je voeren. En dat past beter bij mij. Neomax en EVG Start hebben veel overeenkomsten, behalve de functies die ze aanbieden en de communicatiestijl. Hoe maak je dan een keuze, ga je voor de functies die ze aanbieden of voor hoe ze met je communiceren?

EVG Start VS Neomax

Even de belangrijkste punten op een rij:

Pluspunten

EVG Start: Functies richting de meer technische kant van de IT, persoonlijke leerstijl en fijne communicatie tijdens de gesprekken.

Neomax: Persoonlijke leerstijl, fijne communicatie tijdens de gesprekken en duidelijke acties die overeenkomen met de communicatie.

Nadelen

EVG Start: Stroeve communicatie rondom de gesprekken en de opbouw binnen de traineeship van leren naar werken.

Neomax: Niet de directe richting die ik op wil, namelijk support en beheer binnen de IT, en onduidelijkheid over het startmoment door het zoeken van een opdracht.

Zoals je ziet, gaat het gelijk aan elkaar op en hoeft het een niet alles te bepalen. Dus hoe heb ik de keuze gemaakt?

Je hart kiest uiteindelijk de weg

Zoals je ziet, gaat het gelijk aan elkaar op en hoeft het een niet alles te bepalen. Dus hoe heb ik de keuze gemaakt?

Ik ben gaan kijken naar mijn gevoel, waar word ik blij van, waar krijg ik enthousiasme van? Net zoals in de liefde, je voelt wanneer je op iemand verliefd wordt. Dit is bijna hetzelfde hahah.

Het is uiteindelijk Neomax geworden!

Een ding weet ik zeker, er is meer mogelijk dan we nu bedenken en we kunnen niet voorzien wat er morgen gebeurt. Dus wanneer je de keuze maakt waar je hart achter staat, is dat altijd de juiste keuze die gemaakt moest worden om wat voor reden dan ook.

En nu? Nu geniet ik van mijn keuze en blijf ik in overleg voor een opdrachtgever, want Neomax zoekt hard voor mij, en tot die tijd blijf ik lekker leren bij de online cursus van BitAcademy voor mijn technische skills.

Tot snel❤

Liefs Jentel