30 en starten met coderen – 6

Welkom 👋🏻, Deze blogpost is er eentje met ups and downs. Ik neem je mee in mijn assessment avontuur, slecht nieuws en gelukkig eindig ik wel met goed nieuws. En het goede nieuws kwam precies op de dag waarbij een lange werk dag, met gek politiek nieuws en grote chaos bij de NS was waardoor mijn ik van 9:00uur tot 1:00uur van huis was. Kortom het is een blog vol hobbels en een inkijkje in mijn gekke gedachtenspinsels. 

Onderweg naar Rome via hobbelige wegen

20/11/2023
Vandaag was het zover, de dag waarop ik voor de tweede keer een assessment op tijd moest doorstaan. En wat heb ik gezweet, zeg. 😓 Jentel en werken met een aflopende klok in het zicht zijn normaal gesproken geen perfecte match. Toch heb ik me er weer vol goede moed aan gewaagd, met de hoop dat ik mijn zenuwen deze keer beter in bedwang had🤞. Hoe heb ik het vandaag aangepakt? Rustig blijven ademen en een korte meditatie van tevoren. Heeft het geholpen? Geen idee, het cijfer laat op zich wachten. Gelukkig hoef ik geen 8 te scoren, maar een 5,5.

Een 5,5 voelt voor mijn gevoel echt slecht; dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt. 😟 En nu denk ik alleen maar, een 5,5 is een studenten 10, dus kom maar door. Tegelijkertijd vraag ik me af waarom we nog steeds assessments hebben om het IQ te meten, het analytisch vermogen, of het vermogen om informatie te verwerken.

Als ik naar mezelf kijk en dezelfde opdrachten zonder tijdsdruk per onderdeel of vraag zou moeten doen, zou ik een 8 kunnen halen. Op mijn vorige studies lukte dat ook, zelfs bij bètavakken, misschien niet de eerste keer, maar wel bij elke herkansing. Nu lijkt het alsof ik überhaupt niet het niveau heb. Mega stom, wat tijdsdruk per vraag kan doen. 😓

Ik begrijp heel goed dat bedrijven dit testen met zo’n analytische test; ze willen degenen eruit pikken die zeker weten het werk aankunnen. En dan komt mijn sociale en creatieve hart om de hoek kijken. Als ik kijk naar wat ik tot nu toe mezelf heb aangeleerd en hoe dat alleen maar beter kan worden met gerichte begeleiding/hulp, denk ik: wat zonde dat ze de pareltjes die misschien buiten zo’n test vallen, niet opmerken. En zo oplossingsgericht als ik ben, wil ik gelijk een oplossing bieden, want ik ben toch niet de enige die hier tegenaan loopt? Of wel? Kan natuurlijk allemaal. 1 ding weet ik zeker, ik kom er wel. Met of zonder zo’n analytische test of bedrijf dat zo hun sollicitatieprocedure doet! Want zoals mijn schoonzus het zou verwoorden: “Zo niet, dan toch.” Of mijn persoonlijke favoriet binnen de familie: “Er zijn meerdere wegen naar Rome.” Ik denk dat ik altijd al de hobbelige paadjes nam in plaats van de snelwegen; het duurt wat langer, maar je ziet ondertussen wel veel meer. 🛣️👀

O ja, en als jij een bedrijf kent dat sollicitanten op een andere manier laat testen of ze het niveau/kennis in huis hebben dat nodig is voor de functie, laat het hieronder even weten. Dat zijn de bedrijven die überhaupt anders werken dan de traditionele bedrijven. 🌐🔍

Balen is zacht uitgedrukt

21/11/2023
Slecht nieuws, tja, normaal begin en eindig je met goed nieuws, maar vandaag is het een en al slecht nieuws. Gisteren het assessment gedaan en helaas een dikke 3. Dus niet gehaald. En wat baal ik ervan. 😔 Ook omdat als je kijkt naar hoe ik te werk ga, ben ik analytisch en detailgericht. Moet ik dit op tijd doen, dan komt dit helemaal niet naar boven. Ben ik dan niet stressbestendig? Geen idee, door de theater- en evenementenwereld, waar je dit moet zijn, lijkt het erop dat ik daar wel over beschik. Even een baalmoment en dan is het ook weer een kwestie van doorgaan.

Om toch een happy note aan deze dag toe te voegen: mijn toetsenborden doen het weer. Heerlijk om weer op twee schermen te kunnen werken. Denk je nu, waar heb je het over? Lees dan mijn blog van vorige week. Die vind je hier! 🎉🖥️

Na regen komt zonneschijn, altijd!

22/11/2023
Soms is de regenbui kort en heb je snel zonneschijn, en soms is het een hele storm voordat de eerste zonnestralen zich weer laten zien.

Het voelt alsof ik in de tweede categorie val met de hele zoektocht om in de IT-wereld terecht te komen. Al denk ik dat wanneer ik over een jaar terugkijk op deze periode, het voelt als de korte regenbui.

Vandaag is de dag dat ik na een lange werkdag, eerst helpen in de winkel van mijn broer om vervolgens een bedrijf blij te maken met een leuk bedrijfsuitje, lag er op de deurmat dé brief van het UWV.

Heb je geen idee waar dit over gaat? Lees voordat je verder gaat dan even deel 5 van de blog 😏.

Ik zag de brief en mijn vermoeidheid gleed gelijk van mij af, lees: het was 1:00 uur inmiddels en ik was om 9:00 uur de deur uitgegaan.

Ik moest de brief wel 2 keer lezen en het voelde alsof ik weer 22 was toen ik me had ingeschreven voor mijn droomopleiding. En bij de tweede keer lezen las ik het goed. Ik ontvang het STAP-Budget voor de cursus van 3 maanden bij BitAcademy.

Het is maar iets heel kleins, maar voor mij voelt dit als een hele overwinning, na 3 afwijzingen voor traineeships. Wat een fijne afsluiter van een hectische en rare dag, want het was ook de dag van de verkiezingsuitslag.

Vanaf 13 december begin ik met BitAcademy en ik kan nu al niet wachten. 🎓🌈✨

Tot snel❤

Liefs Jentel