30 en starten met coderen – 7

Sinterklaasgedichten en drukte!

Hallo allemaal👋🏻! Wat een week, vol actie in de entertainmentwereld waar ik op dit moment mijn geld nog mee verdien, veel opdrachten en veel lachende mensen! 🎭. Sinterklaas weekend is nu echt begonnen. Technisch gezien even op een laag pitje, maar mijn aandacht gaat er dagelijks naar uit. Korte update: nog geen bevestiging van BitAcademy, dus aankomende week staat een mailtje op de planning. 13 december nadert snel!

 Sinterklaasviering in aantocht!

2/12/2023 en 3/12/2023

Vanavond vieren we Sinterklaas met de familie, compleet met de zak van Sinterklaas. Morgen staat een tweede viering op de planning met de schoonfamilie, lootjes, cadeautjes en gedichten. En laten gedichten nu niet mijn sterkste kant zijn….

Creatieve oplossing: AI en gedichten!

Na twee weken worstelen met pen en papier, herinnerde ik me een tip van mijn schoonbroer: structuur aanbrengen per onderwerp. Dit leverde al wat stukjes op, maar nog geen compleet rijmend gedicht. Toen bedacht ik me, waarom niet mijn interesse in AI gebruiken? Dus schakelde ik de ChatGPT AI-programma’s in (Opera en OpenChatGPT) die ik normaal gebruik voor spelling en grammatica. En bingo! De inspiratie begint te stromen, en ik kan eindelijk verder met het schrijven van het gedicht. Uiteindelijk maar 4 zinnen gebruikt uit ChatGPT en verder helemaal zelf geschreven. En wat was ik voor het eerst in mijn leven trots op mijn gedicht! Hoe deze werd ontvangen? Heel erg goed!

Sinterklaas is nog niet het land uit! Gaan jullie het op 5 december vieren en loop je ook zo te stoeien met je gedicht? Lees dan even de volgende tips door!

Overlevingstips voor last-minute gedichtschrijven

1. Structuur is key: Breng structuur door alle onderwerpen op te schrijven die je wilt behandelen
2. Creatieve methodes: Gebruik je interesses, zoals AI, om inspiratie op te doen. En vergeet ook niet het Dikke van Dale rijmwoorden boek. Zoek een woord op hij laat je zien welke woorden erop rijmen, pak er een en bedenk daar een zin op!
3. AI-Assistentie: Laat AI je ideeën verrijken en aanpassen voor een indrukwekkend gedicht. Geef aan wat je ongeveer wil schrijven voor die persoon en let the magic happen.

Voor iedereen die op het laatste moment een gedicht moet schrijven, succes en laat je creativiteit stromen! 📝🌟

Tot snel❤

Liefs Jentel