30 en starten met coderen – 8

Een spannende aftrap bij BitAcademy

Maandag-woensdag
Maandag was het zover! Mijn inbox lichtte op met de bevestiging van BitAcademy voor de Fullstack cursus. De energie stroomde door mijn lijf, en ik had direct mijn plekje gereserveerd voor de kick-off meeting op woensdagavond om 20:00 uur. De kick-off bracht niet alleen inzicht in wat ons te wachten staat, maar ook dat we met het STAP-budget 100 opdrachten moeten afronden voor april. En als je daarmee klaar bent kun je de rest van de talloze opdrachten maken. Mijn competitieve geest is wakker geschud, en ik ga voor alle opdrachten volbrengen! Challenge accepted! Nog een paar dagen wachten tot 13 december, en dan mogen we echt van start. Het ongeduld knaagt, maar het wordt het wachten waard!

Nieuwsjunkie in de IT-Wereld

Zaterdag
Al een tijd probeer ik het laatste nieuws binnen de IT te volgen, maar het gaat zo snel dat het moeilijk bij te houden is. Gelukkig krijg ik al jaren de nieuwste updates van mijn extra pa, die veel weet over hardware en software. Hij heeft me stiekem jarenlang geïntroduceerd in de wereld van IT zonder dat ik het doorhad, en altijd leuk en interessant. Nu stuitte ik op een interessante ontwikkeling. Na eindeloze onderhandelingen binnen het Europees Parlement is er een nieuwe Europese AI-wet op komst. Het was even graven in de informatie, maar het nieuws is interessant! Voor het eerst in de wereldgeschiedenis komt er wetgeving specifiek gericht op kunstmatige intelligentie. Naar verwachting worden er vanaf begin 2024 geleidelijk nieuwe regels ingevoerd, met een volledige implementatie tegen 2026.

Europese AI-Wet: Strengere regels voor een slimmere toekomst

Waar draait het om? Deze wet zet strakkere regels neer voor het gebruik van slimme camera’s op openbare plekken en AI-modellen zoals ChatGPT. Een belangrijk aspect is de beperking van het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie op straat. Deze mag alleen worden ingezet in geval van dreiging, zonder onderscheid te maken op basis van afkomst. De wet heeft ook tot doel particulier gebruik van AI-modellen, zoals ChatGPT, te reguleren om de privacy en transparantie te waarborgen. Hoe dit laatste precies in zijn werking gaat is nog niet helemaal duidelijk. Hier gaat nog verder over gedebatteerd worden in het Europees Parlement.

Mijn gedachten over de AI-Wet: actie en reactie

Deze ontwikkeling houdt me bezig. Het is een prachtige illustratie van het voortdurende spel tussen menselijke creativiteit en de noodzaak tot regelgeving. Hoewel we fantastische dingen creëren, moeten we tegelijkertijd de grenzen stellen om misbruik en onvoorziene gevolgen te voorkomen. Het blijft een dynamisch schouwspel van actie en reactie.

Wat is jouw kijk op deze boeiende ontwikkelingen in de wereld van IT en kunstmatige intelligentie? Deel je gedachten en laten we samen deze reis van verandering en groei omarmen! 🌐💡✨

Tot snel❤

Liefs Jentel