30 en starten met coderen – deel 5

Welkom πŸ‘‹πŸ» In deze blogpost van de week neem ik je mee in mijn ervaring met het gebruik van Divi, een populaire WordPress-tool voor het bouwen van websites. Ook neem ik je mee in de onhandige technische gebeurtenis van deze week πŸ™„ . En als afsluiter neem ik je mee in de mogelijkheden die je hebt om in de IT-wereld binnen te komen. Pak je kop koffie/thee of als het al wat later is een lekker wijntje en geniet weer van deze blog β˜•.

Kleine stapen, grote vooruitgang

13/11/2023

Al enkele jaren bouw ik websites met Divi (WordPress), alleen visueel dus zonder code. Momenteel beheer ik ook twee websites voor ondernemers, een via Lightspeed en de andere via WordPress. Bij de laatste website waren er wat veranderingen nodig. Zoals vaak bij Divi, liepen sommige tekst onderdelen en opsommingen niet goed. Omdat ik de afgelopen tijd dieper in HTML en CSS ben gedoken, besloot ik te kijken naar de HTML van deze tekst. Ik ontdekte dat de <ol> en <ul> tags van de <li> niet correct waren geplaatst. Ik zat glimlachend achter de computer en dacht, ja, nu zie ik de kleine stappen die ik heb gezet. Ik weet nu waar ik naar moet kijken, en het ziet er niet meer uit als een warboel. Yes, vooruitgang! Dit zijn de kleine stappen die je moet zetten en waarderen. Als je iets nieuws leert, kan het in het begin overweldigend lijken. Door alles op te splitsen in kleine doelen/taken wordt het weer behapbaar.

Keyboard choas

14/11/2023

Wat een dag, wat een dag. Naast mijn inspanningen om te leren coderen, ben ik bezig met het ontwerpen van een logo voor een familielid. Dit creatieve proces kent hoogte- en dieptepunten. Wat in mijn hoofd zit, wilde eerst nog niet op de computer verschijnen. Vandaag, vol goede moed en creativiteit, ging ik verder met het logo. En wat gebeurde er terwijl alles eindelijk samenkwam? Mijn toetsenbord begaf het πŸ˜‘. In alle programma’s waarin ik werk, gebruik ik sneltoetsen op mijn toetsenbord of combinaties om snelle opties te bereiken. Door een bepaalde combinatie te gebruiken, begon mijn toetsenbord blijkbaar alles aan te tikken wat maar mogelijk was in het programma. Ik sloot alles af, maar het toetsenbord bleef kuren vertonen. Zelfs na het herstarten van mijn computer. Wat een geluk dacht ik, ik heb nog een tweede toetsenbord (deze gebruik ik als ik geen zin heb om aan de slag te gaan 😏). Deze snel aansluiten en weer door……. Of toch niet πŸ˜“.

Uiteindelijk deden beide toetsenborden het niet meer, en nu werk ik verder op mijn laptop. Alleen is dat zo onhandig, zonder muis en los toetsenbord kan ik niet op mijn grote beeldschermen werken.

Gelukkig is het logo af en gaat weer voor feedback naar de eigenaar. Maar man, man, man, technologie staat soms voor alles en soms voor helemaal niks.

Oh, en nog even terugkomend op blog deel 2 en het gedeelte over mentorschap. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om het niet te doen. Het was een combinatie van de kosten en de vraag of dit de juiste volgende stap is. Wat ik verder ga doen? Lees snel verder….

Duimen voor een nieuw avontuur in de tech wereld

15/11/2023

Om de IT-wereld binnen te komen, zijn er vele mogelijkheden. Zo ben ik al gaan kijken naar traineeships voor mensen zonder IT-vooropleiding en naar online (verkorte) opleidingen. Waarom? Omdat een vierjarige hbo-opleiding niet meer past bij hoe ik mijn leven inricht, en met een enorme studieschuld wil ik dat niet verder laten oplopen. Dus kijk ik naar andere manieren om de kennis, vaardigheden en het netwerk te verkrijgen die ik nodig heb om in de IT te werken. Ik heb verschillende opties in het vizier en vandaag was de laatste dag om STAP-budget aan te vragen. Gisteren alles klaargezet, en om 10 uur kon ik gelijk naar binnen, wat een geluk. Alles ingevuld en nu duimen of ik in aanmerking kom voor het STAP-budget, zodat ik de verkorte FullStack Developer opleiding van BitAcademy kan doen. Het is nu duimen en afwachten, maar dit hoort er allemaal bij. Hoewel ik ongeduldig ben en het liefst alles nu al wil weten, vertrouw ik op het proces en kijk ik uit naar welke weg het beste bij mij past en naar alle mooie dingen die op mijn pad mogen komen.

Tot snel❀

Liefs Jentel