Gratis AI-beeldgenerator: maak verbluffende visuals met een simpele tekst prompt

Soms wil je tussen het werken en leren iets leuks doen met technologie. In de maand november heb ik onwijs genoten van wat AI (Artifiicial Intelligence oftewel Kunstmatige Intelligentie) kan doen met afbeeldingen. Maar hoe werkt het eigenlijk? Je bedenkt een beschrijving of een paar kernwoorden en vult deze in op een website waar je afbeeldingen kunt genereren. Even wachten en klaar is je afbeelding. Het is heel simpel en elke keer grappig en super handig.

AI wordt steeds bekender en er zijn steeds meer mogelijkheden om het op verschillende manieren te gebruiken. Hierdoor komen er steeds meer websites waar je afbeeldingen kunt laten maken. Deze maand heb ik er een paar geprobeerd en vandaag neem ik je mee welke websites ik heb gebruikt, welke omschrijvingen ik heb gebruikt en wat het resultaat was.

Image Creator van Bing

Voor de Image Creator van Bing gebruikte ik de volgende keywoorden: “Disney filmposter, vrouw, blond licht krullend haar, blauwe ogen, bril, een rode kat en een wit/zwarte kat, het avontuur van leren coderen.”

Ik ben erg tevreden over deze tool. Je krijgt diverse stijlen en je kunt erop voortborduren om uiteindelijk de perfecte afbeelding te krijgen. En het is ook een stijl die helemaal bij mij past.

Ideogram.ai

Bij Ideogram.ai gebruikte ik de volgende kernwoorden: “Pixar/Disney filmposter, vrouw, blond licht krullend haar, blauwe ogen, bril, rode kat en zwart/witte kat, het avontuur van leren coderen, programmeren, IT, technologie.” Als variatie heb ik de Pixar/Disney filmposter weggehaald en kreeg ik andere opties. Deze tool bood veel mogelijkheden en verschillende stijlen.

Disney

Pixar

Echte foto’s

Nu is natuurlijk de grote vraag, lijk ik er een beetje op? Ik zeg nee en wat zeg jij?

Je kunt iedereen wel mooi in het ooitje nemen zo 😉

Canva Pro

Als laaste Canva Pro, hier zit nu een nieuwe functie genaamd Magic Studio. Hier kun je onder andere je teksten aanpassen voor je sociale media posts of flyers. Je kunt ook afbeeldingen of video’s laten maken. Ik gebruikte dezelfde zoekwoorden als bij Bing, maar dan zonder Disney, omdat dit niet mocht van Canva. Ik weet niet of Canva zijn eigen software gebruikt of gebruikmaakt van aparte AI-software.

Voor de video’s in Canva Pro wordt gebruikgemaakt van de software van Runway. Hierbij moet je een scène beschrijven van een korte film. Mijn beschrijving was als volgt: “Een vrouw met blond licht krullend haar zit achter haar laptop een moeilijke code op te lossen door te programmeren. Naast haar staat een warme kop koffie en in dezelfde ruimte zitten haar twee katten, een rode en een zwart met witte, lekker te slapen.”

Hoewel de video’s nog niet optimaal werkten, hierdoor werden ze wel erg grappig. De afbeeldingen in Canva Pro waren ook leuk, maar niet helemaal in de stijl die ik zelf mooi vind. Dit is natuurlijk persoonlijk en  dit zou je nog kunnen verfijnen in de zoektermen.

Al met al is het gewoon leuk om even te ontspannen en te spelen met technologie! Ben jij ook benieuwd naar deze tools en welke jij het leukste vindt? Laat het weten in de reacties.

Tot snel❤

Liefs Jentel