30 en starten met coderen – 9

Hoi! Leuk dat je er weer bent, of misschien is dit wel de eerste blog van mij die je leest. Welkom in mijn IT-dagboek. Waarin ik je helemaal meeneem in de wereld van switchen van beroep. Afgelopen week was een hectische week met veel werk en de eerste ontdekkingen bij BitAcademy. Het was afgelopen week eindelijk zover dat ik kon beginnen met de onlinecursus via het STAP-budget bij BitAcademy. Ook sloot ik aan bij een webinar over UX-design.

De 3 belangrijkste tips bij een carrièreswitch!

Dinsdag

Na een dag in Amsterdam gewerkt te hebben en de tennisles, die ik op dinsdag doe, helaas niet doorging sloot ik aan bij een webinar over UX Design en hoe je hierbinnen een baan vindt. Ook als je geen vooropleiding gevolgd hebt zaten er waardevolle tips tussen. En toch dacht ik wat doe ik bij dit webinar. Gaande het webinar kwam ik erachter dat ik niet in de UX-wereld wil, maar echt wil creëren i.p.v. bezighouden met de customer journey (lees hier alles over wat ik tot nu toe ontdekt heb over de wereld van UX.). Dat is natuurlijk al een waardevolle les en ik had nu kunnen zeggen: “Ik stop met kijken.”, maar door te blijven kijken kwamen er nog diverse tips waar ik wel wat aanheb. En misschien heb jij er ook wat aan voor als je wil veranderen van werk. Of dit nu een carrier switch is of een andere baan binnen je huidige loopbaan. Hier komen de 3 belangrijkste tips

  1. Voor als je aan het werk wilt binnen de IT heb je een portfolio nodig. Hierop moeten minstens 3 verschillende projecten staan. Hierdoor kunnen aankomende werk- en opdrachtgevers zien van wat je kunt. Weet je niet zeker of je een goed portfolio hebt, kijk dan op adlist.org en vind gratis een mentor. Deze mentor kan o.a. je portfolio bekijken en feedback geven om hem nog beter te maken en hierbij je kans te vergroten.
  2. Heb je nog geen portfolio en vind je het lastig om fictieve opdrachten uit te voeren? Kijk dan eens op techfleet.org. Hier kun je vrijwilligerswerk doen in je domein en op deze manier bouw je dus een portfolio.
  3. Deze tip is voor iedereen die een andere baan zoek maakt niet uit in welk domein. Vergroot je netwerk en maak gebruik van LinkedIn. Update je LinkedIn met het toevoegen van je skills bij je werk én bij je eventuele vrijwilligerswerk, opleiding of hobby’s die relevant zijn. Op deze manier kunnen recruiters en aankomende werkgevers precies zien wat je nu al kunt.

Ik moet hier ook druk mee aan de slag en hoe simpel de derde tip ook is, ik moet die ook nog even doen.

BitAcademy ging van start

Woensdag
Jaaaaa afgelopen woensdag was de dag! De dag waarop ik niet lang genoeg kon wachten. Ik mocht beginnen met de onlinecursus van BitAcademy en dan de richting Fullstack Developer. Waarbij ik de voorkant- en achterkant ga leren van o.a. het maken van websites. ‘s Morgens tijd ingeruimd om het platform te ontdekken en de eerste stappen te maken. Het is heel erg uitgebreid en ze hanteren een bepaalde manier die in het begin enorm wennen is. Zo hebben ze een controlesysteem BLAST en die zit op het minste of geringste commentaar te leveren. En soms niet op de meest duidelijk manier. Gelukkig is er een hele community en zijn er de hele dag door coaches voor je klaar. Dat is heel erg fijn. Tot nu toe nog niet zo vastgelopen dat ik niet meer verder kwam. Nu nog wel even een goeie planning maken, want en werken en leren is weer even een manier van een paar jaar geleden tijdens de studie. Het went vast heel snel.

Tot snel❤

Liefs Jentel