30 en starten met coderen – deel 3

Welkom in mijn nieuwste blogpost👋🏻! Ontdek mijn uitdagingen bij het omzetten van tablettekeningen naar digitale kunst in Figma. En vergeet niet hoe Pinterest mijn redder was toen ik vastliep bij het coderen van mijn portfolio-website. Kortom kom meer te weten over mijn creatieve reis en coderingsoverwinningen! 💡💻

Het avontuur wat Figma heet

23/10/2023

In deel 2 van 30 jaar en coderen dook ik in het begin van mijn app-idee. Voordat ik überhaupt kan programmeren, zijn er vele stappen te zetten. Een essentiële fase om een app te maken is het creëren van een prototype, typisch werk voor UI/UX-designers. Gelukkig ben ik door de jaren heen vertrouwd geraakt met programma’s als Photoshop en Illustrator, en nu ontdek ik Figma, een vergelijkbaar programma. Vandaag zette ik mijn tablettekeningen om in digital tekeningen in Figma.

Aan de slag met het plaatsen van tekeningen in Figma, begon ik met een snelle cursus van een uur op Udemy. De basisprincipes paste ik meteen toe, waardoor de inlogversie als omlijning snel ontstond. Ik dook dieper in de instellingen van Figma en ontdekte hoe snel ik binnen 10 minuten een raamwerk kon maken en dupliceren. Mijn ervaring met programma’s als Photoshop, Illustrator en Canva bleek erg handig, aangezien Figma een combinatie is van deze drie programma’s. Het gevoel dat ik op de juiste weg ben, groeit, en ik merk dat ik keuzes maak die vertrouwd, nieuw en zeer goed aanvoelen. Mijn zelfvertrouwen keert langzaam terug, en ik besef dat ik al veel creatieve kwaliteiten bezit, nu gericht op het leren van nieuwe vaardigheden om zo te werken in een hele andere industrie dan ik nu doe. Van de cultuur branche naar de IT branche..

Creatief doorzetten via Pinterest!

25/10/2023

Doorzettingsvermogen blijft cruciaal. Al jaren haal ik mijn creatieve inspiratie van Pinterest. Of het nu gaat om haken, breien, koken, of coderen, Pinterest biedt een overvloed aan ideeën. Het is mijn go-to-platform als ik vastloop, zoals bij mijn portfolio-website. Ik liep helemaal vast bij mijn portfolio-website, maar Pinterest bood de oplossing. Een Pinterest post leidde me naar een idee precies zoals ik het voor ogen had, hoewel zonder websitevermelding. Gelukkig stond er een @ met de naam, die ik op Instagram opzocht en zo zijn GitHub* vond. Elke overwinning op mijn coderingsreis voelt als een mijlpaal.

*GitHub is dé website waarop codeerders hun gemaakte code delen, handig om te bekijken hoe anderen coderen of om inspiratie op te doen voor projecten.

Tot snel❤

Liefs Jentel